August 10, 2012

Arnhems Buiten, PROCOS en draaijer+partners starten Greenhaus initiatief

TCN Arnhems Buiten, PROCOS NL en draaijer+partners hebben gezamenlijk het Duits-Nederlandse Greenhaus initiatief gestart. Het Greenhaus biedt Nederlandse en Duitse Facility Management organisaties een open werk- en ontmoetingsplek. Het initiatief richt zich vooral op het stimuleren van co-creatie en samenwerking tussen deze partijen, maar ook met andere partijen op Arnhems Buiten. Het Greenhaus opent begin 2013 haar deuren en krijgt in eerste instantie 40 werkplekken.

Het vakgebied Facility Management (FM) is erg in beweging. Het gaat allang niet meer alleen om het regelen van catering, beveiliging en facilities. FM-organisaties zorgen er voor dat de hele gebouwde omgeving en zakelijke dienstverlening optimaal bijdragen aan de strategische doelstellingen van een organisatie. Daarvoor zijn nieuwe werkwijzen en (internationale) samenwerkingsverbanden nodig, want er is nog veel te winnen op dit terrein. Vraagstukken op het gebied van de werkomgeving en FM zijn zelden monofunctioneel; samenwerking met partners in de keten leidt tot een sterkere propositie richting Duitse en Nederlandse klanten en tot kansen via het netwerk. Het Greenhaus wil deze nieuwe werkwijzen en samenwerkingsverbanden stimuleren door organisaties met elkaar te verbinden.

Het Greenhaus is een werk- en ontmoetingsplek waar Duitse en Nederlandse organisaties werkzaam in de sectoren FM, inrichting, vastgoed, architectuur en bouw zaken kunnen doen. Het is een laagdrempelige en inspirerende broeikas waar organisaties seminars houden, kennis uitwisselen en klanten uitnodigen. Het Greenhaus is een clubhuis waar je inspiratie opdoet en nieuwe contacten legt. Zo leidt het Greenhaus tot extra business opportunities.

Gebouw B38 op Arnhems Buiten is een ideale locatie voor het samenbrengen van deze Duitse en Nederlandse organisaties. De locatie voldoet perfect aan hun eisen omtrent openheid, duurzaamheid en inspiratie enerzijds en degelijkheid, zakelijk en representatief anderzijds. Het Greenhaus is daarin een laagdrempelig clubhuis dat is ingericht op interactie en samenwerking.

Behalve de gunstige ligging is ook de energieprofilering van Arnhems Buiten belangrijk. Het stimuleren van duurzaamheid en duurzaam energieverbruik zijn belangrijke doelstellingen van het Energy Business Park, maar ook in toenemende mate van FM-organisaties. Samenwerking tussen partijen uit het Greenhaus en andere partijen op Arnhems Buiten moet gaan leiden tot nieuwe inzichten en initiatieven.

Ook de ervaring die TCN heeft met het creëren van inspirerende werk- en ontmoetingsplekken, met als recent voorbeeld de Energy Club, heeft bijgedragen aan de keuze voor Arnhems Buiten. In september opent op het park de Energy Club. Veel van de principes van deze op de energiesector gerichte club zijn ook van toepassing op het Greenhaus.

« Back to news