May 30, 2012

Hoogste punt nieuwbouw Mariëndaal Centre of Excellence Arnhem

Op donderdag 31 mei wordt het hoogste punt van de nieuwbouw van het Mariëndaal Centre of Excellence op businesspark Arnhems Buiten bereikt. Het innovatieve en eigentijdse nieuwe hoofdkantoor van TenneT wordt in opdracht van ontwikkelingscombinatie BGB (een samenwerking tussen BAM Utiliteitsbouw, Giesbers Gebiedsontwikkeling en TCN) gebouwd door Bouwcombinatie BAM - Giesbers v.o.f. (BAM Utiliteitsbouw en Giesbers-Wijchen Bouw). Het gebouw, een ontwerp van GroupA architecten uit Rotterdam, is verkocht aan Ping Properties.

Het Mariëndaal Centre of Excellence telt circa 34.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak. Er zijn vier kantoorverdiepingen met mogelijkheden voor verschillende kantoorconcepten. Het gebouw is compact en carrévormig. De overwegend glazen begane grond volgt het natuurlijke reliëf van het landschap. Adam Visser van GroupA architecten: “Nu de bouw steeds verder vordert, worden de contouren van het carrévormig gebouw goed zichtbaar. En de verhouding tussen het gebouw en het landschap voelbaar”.

In het Mariëndaal Centre of Excellence zijn allerlei duurzame maatregelen verwerkt. Er wordt onder andere energiezuinige verlichting en een warmte-koude-opslag toegepast. Voor de bouw wordt het sloopafval van de voormalige opstallen hergebruikt. Het project heeft het keurmerk ‘Bewuste Bouwers’. Dit keurmerk wordt gegeven aan bouwplaatsen die hun rol als goede buur serieus nemen en respectvol met hun omgeving, milieu en eigen mensen omgaan. Aandacht voor de omgeving, het milieu en veilig werken staan daarbij centraal.

TenneT zal het Mariëndaal Centre of Excellence huren. Het is voor de elektriciteitstransporteur de ideale locatie om na de grote groei van de afgelopen jaren alle medewerkers op één locatie te kunnen huisvesten. Er zullen in het nieuwe gebouw ruim 1.000 werkplekken komen. Door Het Nieuwe Werken goed voor minimaal 1.200 en op termijn wellicht zelfs 1.500 medewerkers . CEO Mel Kroon van TenneT: "Ons innovatieve kantoor koppelt duurzaamheid en energiezuinigheid aan energie, inspiratie en werkplezier voor medewerkers. Dat past uitstekend bij de ambities en kernwaarden van de TenneT-organisatie. In dit pand zullen wij verder werken aan een duurzame en internationale elektriciteitsvoorziening in binnen- en buitenland."

Steven de Vlugt, projectleider Bouwcombinatie BAM – Giesbers v.o.f.: “De bouw ligt goed op schema. We zijn trots op het bereiken van het hoogste punt en de goede samenwerking op het project. Op basis hiervan verwachten we dat TenneT de nieuwbouw eind 2013 kan betrekken”. Voor meer informatie over het project: www.bamgiesbersbouwtmce.nl

Bron: TenneT

« Back to news