TCN realiseert Data Hotel op Media Park

TCN realiseert Data Hotel op Media Park

TCN heeft een partnership gesloten met GVH Connect, voorheen Glasvezelring Hilversum, voor de eerste fase van een nieuw te ontwikkelen Data Hotel op het Media Park in Hilversum. Deze eerste fase zal in september 2011 operationeel zijn. Data Hotel Hilversum wordt ontwikkeld in fases van 600-1.000 m². GVH Connect neemt van de eerste fase 50% in gebruik. Data Hotel Hilversum is TCN’s derde Data Hotel.

GVH Connect,neemt de helft van de capaciteit af van de eerste fase in het Data Hotel. Het bedrijf zal, naast eigen gebruik, een deel van deze capaciteit gebruiken voor hosting en bijkomende dienstverlening aan diverse partijen. GVH beschikt over één van de grootste audiovisuele data centers van Europa met een online storage van 700 Terabyte en een archiefopslag van 1 Petabyte.

GSH Europe zorgt voor de technische realisatie van de eerste fase van Data Hotel Hilversum.

Saskia van Bohemen, Partner TCN: ‘GVH Connect is een belangrijke stakeholder voor de lancering van Data Hotel Hilversum. Dit Data Hotel is vanwege de centrale ligging, de digitalisering van de media en de aanwezigheid van alle denkbare connectiviteit een logische keuze voor het realiseren van ons derde Data Hotel. Doordat onze integrale aanpak en grootschaligheid leidt tot lagere prijzen zullen we met dit Data Hotel ook sterk concurreren met de Amsterdamse markt.’

Michiel van Duijvendijk, CEO van GVH Connect: ‘Wij zien in toenemende mate belangstelling voor het huren van rackruimte, zeker als dit gecombineerd kan worden met hosting, storage en back-up, data-, internet- en telefoniediensten. GVH Connect biedt deze diensten nu al aan bij partijen binnen en buiten de audiovisuele branche, maar wil daar de komende jaren fors in uitbreiden. Met het eigen glasvezelnetwerk van GVH kan een combinatie gemaakt worden waarbij de klant in één keer haar IT en telefoniebehoefte kan onderbrengen. Wij zijn zeer verheugd met de samenwerking met TCN en gaan ervan uit dat onze gezamenlijke kennis en ervaring Data Hotel Hilversum tot een succes gaat maken.’

TCN ontwikkelt, beheert en exploiteert sinds 2001 Data Hotels. Met drie Data Hotels, ruim 30.000 m²/100 MW vermogen en langdurige relaties met nationale en internationale klanten, heeft TCN bewezen een stabiele marktspeler te zijn op het gebied van datacenters. TCN heeft al Data Hotels in Groningen en Eemsdelta en wil met Data Hotel Hilversum gaan concurreren met de Amsterdamse datacenter markt.

TCN
TCN is vanaf 1994 actief als de dappere en speelse hond van het Europees vastgoed. Door onze flexibele benadering zijn we, ook in de huidige markt, steeds in staat verrassende plekken te bedenken, te maken en vooral te onderhouden.

TCN transformeert bestaande gebouwen en gebieden tot comfortabele, functionele en veilige leefomgevingen. Wij doen dat op basis van co-creatie met gespecialiseerde partners. Door de integrale benadering van onze projecten, namelijk conceptontwikkeling, realisatie, beleggen en het managen van projecten, zijn wij langdurig betrokken bij onze projecten.

TCN wordt gevormd en gemaakt door ongeveer 200 medewerkers en heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk en Rusland.

GVH Connect
GVH Connect, voorheen Glasvezelring Hilversum, is gespecialiseerd in het leveren van glasvezelverbindingen en de daarbij behorende diensten. GVH Connect heeft als klant mediabedrijven, maar levert ook aan gemeentelijke instellingen, zorginstanties en het bedrijfsleven. GVH Connect maakt hiervoor gebruik van haar eigen infrastructuur in Hilversum en Amsterdam, bij elkaar ruim 10.000 kilometer glasvezel. Een unieke digitale snelweg die partijen met elkaar verbindt. GVH Connect is onderdeel van de CMI groep. www.glasvezelringhilversum.nl

GSH Europe
GSH Europe is onderdeel van de GSH Group, met vestigingen in Europa, Groot-Brittannië, Ierland, en de Verenigde Staten van Amerika. Samen met ruim 1600 engineers bieden zij technische dienstverlening op het gebied van onderhoud en installatietechniek.