Stadsconferentie Duurzaamheid op Arnhems Buiten

Stadsconferentie Duurzaamheid op Arnhems Buiten

Op vrijdag 24 juni 2011 vindt op Arnhems Buiten, een business park van TCN, een unieke gebeurtenis plaats: de stadsconferentie Energie Made in [Arnhem]. Ruim 80 organisaties op het gebied van overheid, onderwijs en bedrijfsleven, ondertekenen die middag een convenant waarin 100 concrete plannen staan om Arnhem duurzamer te maken.

In december 2010 is Arnhem gestart met het programma Energie Made in [Arnhem]. Reden om dit programma te starten, zijn de doelstellingen van het college van burgemeester en wethouders om in 2014 meer duurzame energie te produceren, energie te besparen, eerlijk in te kopen en de sector energie- en milieutechnologie te stimuleren. Wethouder Margreet van Gastel: “Dit soort doelstellingen kun je als gemeente niet alleen realiseren. Daar heb je partners bij nodig. Ik ben daarom bijzonder verheugd dat inmiddels meer dan 80 organisaties samen met ons de handschoen hebben opgepakt en zich in willen zetten om Arnhem nog energie– en milieuvriendelijker te maken.”

TCN is één van die partners. Het is voor TCN dan ook vanzelfsprekend dat de stadsconferentie op Arnhems Buiten plaatsvindt. Samen met partijen als KEMA en TenneT, die al op Arnhems Buiten gevestigd zijn, werkt TCN samen aan een duurzaam Arnhems Buiten op het gebied van energie, milieu en technologie. Belangrijke elementen in deze strategie zijn het hergebruik van de vele monumentale panden in het park, het behoud van het groen, het gebruik van duurzame materialen en het hergebruik van bestaande materialen en de ontwikkeling van het park. Een goede samenwerking met de gemeente, bestaande huurders en toekomstige gebruikers is bij het vervullen van deze voortrekkersrol van wezenlijk belang.

De conferentie wordt geopend door wethouder Van Gastel. Ook geeft Prof. Dr. Willem Vermeend, keynote spreker en auteur van het boek “De WIJ economie”, een lezing over het belang van energievoorziening voor een duurzame toekomst.
 

Voor meer informatie over Arnhems Buiten verwijzen wij u naar onze website: www.arnhemsbuiten.nl. Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met Gabriëlle van Galen, email gabrielle.vangalen@tcnpp.com, telefoon +31(0)26 352 30 00.